„Паспортна служба” всеки четвъртък с гише в Стамболово

0

Подновят посещенията си в полицейския участък в Стамболово от сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Хасково, за да приемат на място заявления и връчват издадени документи за самоличност, съобщават от дирекцията.

От утре- 23 юни, всеки четвъртък от седмицата, екип на сектор БДС ще е на място в Полицейски участък-Стамболово в услуга на населението от общината.

Старско

По повод празника Курбан Байрям от „Паспортна служба“ ще работят в Стамболово на 6 и 7 юли (сряда и четвъртък).

Обичайно през месеците юли и август най-много граждани заявяват издаване или подмяна на лични документи, коментират от ОДМВР-Хасково. И напомнят на хората да проверят валидността на личните си документи.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Хасковска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи в удобно за тях районно управление- в Димитровград, в Харманли, в Свиленград, в Тополовград или в Ивайловград. Готовите документи се получават от същото звено, където е подадено заявлението.

Препоръчваме дължимите такси за издаване на лични документи да се плащат с банкови карти на ПОС-устройства, който са налични на всички гишета на „Паспортна служба“ в полицейските управления, коментират от областната дирекция.

Притежателите на валиден електронен подпис могат онлайн да поискат подмяна на лична карта, паспорт или СУМПС чрез електронните административни услуги на МВР . Когато заявлението за издаване на български личен документ е подадено по електронен път, документът се получава лично, уточняват от ОД на МВР-Хасково.

От началото на годината до момента в област Хасково са издадени 34 500 лични документи. Поради изтичане на срока на валидност до края на 2022 година предстои подмяната на 7100 лични карти, 15 000 паспорта и 6 700 шофьорски книжки.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Балъков, Михайлов и целият Изпълком подадоха оставки
Петиция за незабавна оставка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС

Задържаха петима водачи в ареста
Спипаха дрогиран шофьор на бус

Затвори