Паспортна служба в Харманли ще работи през почивните дни

0

За осигуряване нормалното провеждане на частични местни избори в село Свирково, община Симеоновград на 23.10.2022г, служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в РУ Харманли, ще работят на 22.10.2022 от 08:30 до 17:30 часа и на 23.10.2022 от 08:30 до 17:30 часа.

Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде издавано удостоверение, с което да се гласува.

Удостоверението се издава при изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в РУ-Харманли за дните от 18 до 23 октомври 2022 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч.

2. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидни за изборния ден 23 октомври 2022 годона.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Поети и писатели на литературен форум в Димитровград
Поети и писатели на литературен форум в Димитровград

Училище „Христо Смирненски“ с европейската награда за иновативно обучение
Училище „Христо Смирненски“ с европейската награда за иновативно обучение

Затвори