Първите тирове са на летище “Узунджово” (ВИДЕО)

0
Divel

След като вчера премиерът Бойко Борисов нареди, днес летище “Узунджово” да заработи като буферен паркинг, това вече е факт, и то прие първите камиони.

Директорът на Главна дирекция “Гранична полиция” съобщи, че първите 68 камиона са докарани на летището. По негови думи опашката от чакащи камиони да преминат през ГКПП “Капитан Андреево” за Турция е около 5, 6 километра. След проведените разговори с турската страна, е направена реорганизация на пропускането на камиони, и тя е дала резултат. Припомняме, че колоната от тежкотовнарни автомобили достигна рекордните 45 км.

Старско

Вече една част от химическите тоалетни са поставени, има водоноски, осветление, ще бъде осигурена и храна за водачите. На място има засилено полицейско присъствие. Изградени са КПП-та, през които се контролира влизането и излизането на камионите. Шофьорите нямат право да напускат паркинга, нито пък външни лица имат право да влизат.

В момента на паркинга се намират предимно турски камиони, наредени в три колони, които няма да останат за дълго, защото за тях няма ограничения при влизане в Турция.

Разчистването на терена продължава.

Тежкотоварните автомобили се отклоняват от пътен възел “Димитровград”. В същото време от Гранична полиция подават информация за трафика, а камионите поетапно ще бъдат насочвани към “Капитан Андреево”.

До 8 часа тази сутрин през ГКПП “Капитан Андреево”, посока Турция, са обработени 1 157 камиона.

Първите тирове са на летище "Узунджово" (ВИДЕО)

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Отбелязваме Международния ден на театъра
Отбелязваме Международния ден на театъра

Откриха DMS кампания в подкрепа на българските медици, борещи се с коронавируса
Откриха DMS кампания в подкрепа на българските медици, борещи се с коронавируса

Затвори