Първият с COVID-19 в Хасково е жена на 26 години (ВИДЕО)

0
Divel

Първият с COVID-19 в Хасково е жена на 26 години (ВИДЕО)Жена на 26 години е заразената с коронавирус в Хасково. Това стана ясно на брифинг на областния управител на д-р Стефка Здравкова и регионалната здравна инспекция.

Момичето е прието снощи в инфекциозно отделение на областния град. Тя е с грипоподобна симптоматика. По непотвърдена информация жената е родом от маджаровско село, но е живяла със съпруга си в апартамент в Хасково. Стана ясно, че тя е имала много кратък контакт със свои близки от Пловдив, завърнали се от Великобритания и след това заминали за Турция.

Старско

Жената се намира в изолатора на хасковското инфекциозно отделение. От РЗИ обясниха, че персоналът е бил с пълни предпазни средства и няма да се наложи да бъдат взимани проби от лекарите, контактували с момичето. Отделението няма да бъде поставено под карантина.

Мъжът на заболялата е поставен под 14-дневна карантина в апартамента им. Той не се е оплакал да има някакви симптоми. Заявил, че няма контактни лица.

Момичето е в добро общо здравно състояние.

Така общият брой на заразените вече е 264. Освен в Хасково, първи заразен има и в Кърджали. Д-р Здравкова апелира хората да спазват всички противоепидемични мерки, разпоредени от Националния оперативен щаб и Министъра на здравеопазването.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
81 стигнаха случаите на COVID-19 у нас
Първи случай в Хасково с коронавирус

Френски сладкиш изненада гостите на Ивайловград/ВИДЕО/
Гласувайте за “Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград

Затвори