Първият Airbus A321 NEO се присъедини към флотилията на Wizz Air

0

Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air получи в Хамбург доставката на своя първи от общо 256 поръчани самолета Airbus A321neo.

Самолетът от ново поколение A321neo е оборудван с два двигателя Pratt & Whitney GTF и разполага с най-широката в света кабина с една пътека с 239 места и с еднокласна конфигурация, като предлага типичните за Wizz Air максимална гъвкавост, икономия на гориво и ниски оперативни разходи.

Към днешна дата Wizz Air вече управлява флотилия от 108 самолета Airbus A321 и A320, изпълняващи полети в цяла Европа. С 5 самолета A321ceo и 256 броя поръчани самолета A321neo и A320neo Wizz Air е най-големият клиент на Airbus по света от този тип.

A320neo и неговите производни модели самолети от типа neo са пионери в индустрията. Те са оборудвани с най-новите технологии, включително двигатели от ново поколение и иновативен дизайн на кабината, осигуряващи 20% икономия на гориво. A321neo също така идва със значителни екологични предимства, като почти 50% намаление на шума в сравнение с предишното поколение самолети.

От пускането му в експлоатация в началото на 2016 г. двигателят Pratt & Whitney GTF демонстрира обещаната способност да намали изгарянето на гориво с 16% и на емисиите на азотен оксид с 50%.

Wizz Air

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Уволнения в АПИ заради скандалите с тол системата
11 молби са постъпили за връщане на пари за е-винетки

РИОСВ-Хасково
Риосв – Хасково провери 170 обекта през първите два месеца на годината

Затвори