Първи смъртен случай на COVID-19 в Хасково, още двама новозаразени

0
Divel

58-годишният мъж от Хасково, заразен с COVID-19, е починал рано тази сутрин в хасковската болница, съобщават от Министерството на здравеопазването. Това е първият смъртен случай в областния град.

Пациентът е хоспитализиран в инфекциозното отделение на лечебното заведение на 4-ти април. Ден по-късно при мъжа е доказана коронавирусна инфекция. Той е страдал от ХОББ, диабет, астма и артериална хипертония. Заради затруднено дишане и усложнена пневмония на 9-ти април е приведен в интензивно отделение, където е поставен на апаратна вентилация.

Старско

Ден след приемането му в Инфекциозното отделение бяха настанени и синът и дъщеря му, които също бяха с положителни проби за COVID-19. Взетите проби на останалите трима членове на семейството бяха отрицателни. Двама от тях са се върнали от Нидерландия и Норвегия.

Още двама души са заразени с коронавирус в Хасковска област. Касае се за семейство, мъж на 72 години и жена на 66 години от Хасково. Съпрузите са настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Те не са пътували извън страната, но са били контактни с лица, завърнали се от чужбина.

Спазени са всички противоепидемични мерки, издирени са контактните с тях лица и са им връчени предписания за поставянето им под карантина. През изминалото денонощие са взети общо шест проби за COVID-19.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Дезинфекцираха хасковските храмове
Дезинфекцираха хасковските храмове

Още двама починали с COVID-19, 13 новозаразени
Още двама починали с COVID-19, 13 новозаразени

Затвори