Пари от Бюджет 2024 г. – срещу конкретни дейности с ясни разчети

0

Средства от бюджета за 2024 г. ще има само срещу предложения за конкретни дейности с точни разчети и план за тяхното изпълнение. Това чуха ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ на среща с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев днес.

Представителите на синдикатите изразиха надежда политиката на правителството за повишаване на доходите да продължи и догодина, така както беше заложена за 2023 г. Те очакват държавата да изпълни исканията им за увеличаване на заплатите в различните сектори, както и да се осигурят средства за капиталови инвестиции.

Бюджетът за следващата година ще бъде с ясна перспектива. Кабинетът ще продължи да следва политиката на вдигане на доходите и овладяване на инфлацията, заяви премиерът.

Министърът на финансите очаква финансовите средства по отделните сектори да бъдат използвани ефективно в полза на гражданите. Той прогнозира, че брутният вътрешен продукт ще се повишава, а инфлацията ще продължи да намалява и следващата година ще бъде под 5%.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Асфалтът свърши до опасния участък
Търсят изпълнител за ремонт на 2.4 км от пътя Кърджали-Маказа

Осъдиха в Хасково дрогиран шофьор с фалшива книжка
Осъдиха в Хасково дрогиран шофьор с фалшива книжка

Затвори