Отварят от понеделник заведенията на закрито, дискотеките от 29 април

0
Divel

Заведенията на закрито отварят от 12 април, понеделник. Дискотеките ще заработят също, но от 29 април. Това става ясно от издадената от здравния министър проф. Костадин Ангелов заповед.

Ресторантите ще работят при 50% от капацитета им и с работно време от 6 до 23 часа. Дискотеките, като отворят, също ще работят при 50% от капацитета си.

Старско

От 16 април са разрешени посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.

От 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Както по-рано писахме от понеделник в училищата се връщат учениците. В клас влизат децата от 1 до 4 клас. По-големите, от 5 до 12 клас, ще са по графика, който бе прекъснат на 22 март. От 12.04.2021 г. до 23.04.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 7, 8 и 10 клас, от 26.04.2021 г. до 29.04.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 9 и 12 клас.

Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

Във висшите училища се допуска провеждането на: практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

От 12 април се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

Със същата заповед здравният министър нарежда физическите и юридическите лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, и чиято дейност не е преустановена с тази заповед, да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
22 новозаразени, 2 починали, 19 излекувани и 11 ваксинирани в Хасковско
РЗИ-Хасково обяви “зелен коридор” за ваксинация от IV-та фаза

Отсъствията на децата в предучилищните групи са допустими
Обявиха конкурс за директори на детски градини в Хасково

Затвори