Отменят постановката „Невястата“, заради коронавируса

0
Divel

Постановката „Невястата“ на Фолклорен ансамбъл „Родопа“ Смолян, предвидена за 28 февруари 2020г. се отменя.

Решението е във връзка с препоръките на здравните власти за избягване на масови мероприятия на закрито.
Гостуването на танцьорите и изпълнителите от ансамбъл „Родопа“ ще се осъществи през следващите месеци, за да има възможност хасковската публика да се наслади на уникалния спектакъл музикално-танцов спектакъл „Невястата“.

Старско

Община Хасково ще подпомогне медицинските екипи, които ще дежурят на граничните пунктове в област Хасково за недопускане на заболяването COVID – 19, по- известно като коронавирус на територията на страната. Този ангажимент пое заместник-кметът на Хасково Динко Тенев по време на заседанието на Съвета за медицинско осигуряване при бедствия, аварии и катастрофи към РЗИ-Хасково.

Извънредната среща беше свикана от Областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. По заповед на Министъра на здравеопазването на ГКПП „Капитан Андреево“ се осъществява 24 часово наблюдение от медицински специалисти. Те извършват термометриране на всички пристигащи от рискови райони. По последни данни за такива са определени Италия, Китай, Хонконг и Тайван.

Заместник-кметът на Хасково заяви, че местната власт ще осигури транспорт на пътуващите до Капитан Андреево медицински специалисти, които ще дежурят на границата. В заседанието участваха още заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, представители на общините от региона, изпълнителни директори и управители на лечебни заведения за болнична помощ в Хасково, Център за спешна медицинска помощ – Хасково, Диагностично-консултативен център – Хасково, експерти.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Акция за скорост през уикенда
Спипаха младеж, избягал от катаджии

Крадец държи дрога вкъщи
Крадец държи дрога вкъщи

Затвори