Откриха закрития басейн, Хасково ще има отбор по водна топка(ВИДЕО)

0

Закритият плувен комплекс “Хасково” на ул.”Панорама” бе открит на официална церемония. Преди да пререже лентата на новата придобивка, кметът Станислав Дечев заяви, че това е една сбъдната мечта.

“От дълго време очаквахме да имаме закрит плувен басейн. Днес той е факт. Спомням си как преди няколко години обикаляхме из цяла България да търсим най-доброто съоръжение, което да реализираме тук, в най-трудните времена. Въпреки това успяхме да го направим за благодарност. За благодарност на всички онези, които не ни повярваха и на онези, които ни повярваха и ни подкрепяха. Това е нещо, което всички мечтаехме и изстрадахме”, каза Станислав Дечев. Той благодари на всички, които са помогнали това да се случи.

Градоначалникът обяви, че Хасково ще има отбор по водна топка. От името на националния отбор на жените в България връчиха на бъдещия клуб топка с пожелание за много успешно развитие.

Гостите имаха възможност да разгледат новото съоръжение и да се насладят на демонстрациите на воден клуб “Арда” Кърджали.

Комплексът разполага с голям басейн с размери 25.00 на 12,50 м. с дълбочина от 1,80 до 2,00 м. с 5 плувни коридора и малък басейн с размери 10 на 10 м. с дълбочина от 0,80 до 1,20 м. На разположение ще бъдат трима спасители. Таксата за посещение на възрастни е по 6,50 лв на час. Ученици, студенти и пенсиорени ще плащат по 3,50 лв на час. Децата с увреждания ще ползват съоръжението безплатно.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Министър Божанов подкрепи „Българската коалиция срещу дезинформацията“
Забавни и образователни уроци по програмиране – гответе вашите деца за бъдещето!

Саяна би на старта Атлетик
Хасковлии взеха три точки от новака Секирово

Затвори