Откриха учебната година в УНСС/ВИДЕО/

0
Divel

Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева поздрави преподавателите и студентите в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково по повод старта на новата учебна година.

На церемонията присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, директорът на РЦДО в Хасково проф. Надя Миронова, представители на академичното ръководство, на областна администрация, кметове на общини, ръководители на институции, общински съветници, представители на бизнеса, бивши и настоящи студенти.

Старско

„Откриването на учебната година е поредната позитивна стъпка за подмладяване и модернизиране на Хасково. Въпреки дистанционното обучение, благодарение на УНСС, стотици млади хора идват тук. А не малко от тях избират да останат в Хасково и в бъдеще. За мен това е най-ценното. Хора със знания, амбиции и със солидно образование, да изберат да живеят в Хасково. Затова днес искам да ви уверя в едно: Хасково ще продължи да се развива така, че съвсем скоро тук да имате още повече възможности за професионална реализация и да предпочетете да живее тук, отколкото в по-големите градове. Надявам се да създадете в Хасково семействата си и да отглеждате тук децата си, защото нашият град е зелен, сигурен и перспективен.

И дори днес да имате другите планове, не забравяйте, че Хасково протяга ръка към всеки, който иска да успее! И ви очаква- утре. На добър час през новата учебна година!“, каза в приветствието си Мария Вълчева.
В Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково се обучават 546 студенти, първокурсниците са 206. Тази учебна година започва с 40% ръст на обучаващите се магистри. Специалностите за степен бакалавър са: „Мениджмънт и администрация“, „Счетоводство и контрол“ и „Икономика“, а магистърската степен предлага обучение в специалностите: „Счетоводство и контрол“, „Бизнес администрация“, „Комуникационен мениджмънт“ и „Местно самоуправление.“

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Къща пламна в Николово (ВИДЕО)
Соларната лампа запали кошара в Крепост

Трима пострадаха при катастрофи през почивните дни
МВР издирва водача блъснал мотоциклетист

Затвори