Откриха Дни на студентската поезия и проза в Хасково

0

За първи път Дни на студентската поезия и проза организират читалище „Светлина-1926“ в с. Въгларово и хасковският студентски клуб „Проф. д-р Асен Златаров”. Те започнаха днес с официално откриване пред музея и библиотеката в Хасково. Програмата продължава от 18 ч. в камерната зала на ОНЧ „Заря – 1858” с „Вечер на студентската поезия и проза” – музикално-поетичен рецитал с участието на студенти и ученици от цялата страна. Водеща ще е Милена Мерджанова.

10 студенти от цялата страна, които се обучават в различни университети и специалности и имат подчертан интерес към литературата, са участниците в дневния форум. Трима са хасковските представители- Антон Атанасов, Генка Василева и Деница Мешова.

Старско

Програмата утре продължава в читалище „Светлина-1926“ на с. Въгларово. От 9:00 ч. там с Руска Митева, Станка Стоянова и Милена Мерджанова ще започне лекция с мотото „Читалище мое, моя любов!”.

В 9:45ч. е предвидена „Среща на поколенията” – дискусия за предизвикателствата пред съвременните български творци с поети от региона на Източните Родопи с модератор Станка Стоянова.

Първите в Хасково Дни на студентската поезия и проза ще бъдат закрити утре от 11:30 ч. в читалище „Светлина-1926” на село Въгларово, където на включилите се ще бъдат връчени сертификати за участие.
Целта на инициативата е да привлече вниманието на студентската общност към селските читалища и тяхната дейност, като младежите съчетаят поезията и прозата с туризъм, коментират организаторите.

Дните на студетската поезия и проза са финансирани по програма „Културни инициативи” 2022 г. на община Хасково и входът за всички инициативи е свободен.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Волейболистките на Любимец регионални първенци
Волейболистките на Любимец регионални първенци

Хасково се поклони пред Апостола на свободата (ВИДЕО)
Хасково отбелязва 185 години от рождението на Васил Левски

Затвори