Отделението по физиотерапия ще приема болни от COVID-19 в Хасково, заболялата от вируса е добре

0
Divel

Разкриват отделение в МБАЛ-Хасково, което ще приема болни от коронавирус. Това ще е отделението по физиотерапия. Това съобщи за XNEWS.BG директорът на лечебното заведение д-р Георги Гелов.

В него ще бъдат разкрити 30 легла, от които 10 ще са интензивни. При нужда леглата могат да бъдат разгърнати до 40.

Старско

Д-р Гелов съобщи още, че състоянието на 26-годишната жена, заболяла от коронавирус, е добро. Тя няма температура, има лека кашлица. Момичето се намира в изолатора на инфекциозното отделение. Лекарите там работят със защитни костюми. Отделението няма да бъде поставяно под карантина.

Хасковската болница разполага с 8 респиратора. Лечебното заведение работи по предписанията на Националния оперативен щаб. Както стана ясно най-добрият български тенисист – Григор Димитров е направил дарение на болницата, което ще послужи за закупуване на респиратори.

Припомняме, че по непотвърдена информация 26-годишната жена е от маджаровското село Долно Съдиево, но живее с мъжа си в апартамент в Хасково. Тя е имала много кратък контакт със свои близки, завърнали се от Великобритания и след това заминали за Турция. Мъжът на заболялата е поставен под 14-дневна карантина в апартамента им. Той не се е оплакал да има някакви симптоми.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриха наркотик в двама свиленградчани
Двама тираджии погазиха карантината си

Първите тирове са на летище "Узунджово" (ВИДЕО)
Първите тирове са на летище “Узунджово” (ВИДЕО)

Затвори