Отборно трето място за златаровци от интердисциплинарно езиково състезание

0

Трето място на Първото национално интердисциплинарно състезание, организирано от Асоциацията на езиковите училища в България (АЕУБ) с подкрепата на УНСС, зае отборът на ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” Хасково.

Надпреварата се проведе през почивните дни. Отборите бяха предварително формирани в училищата и включваха ученици от 10-ти, 11-ти  или 12-ти клас. За Езиковата гимназия се състезаваха Кимбърли Тодорова, Владимира Йовова и Анастасия Влахова от 12е клас и Ивана Петкова от 12д клас с ръководител –  техният преподавател по английски език Диана Деспова. Тя благодари на организаторите и изтъкна приносът на АЕУБ за цялата подготовка за състезанието и за възможността учениците да участват в един по-различен формат, който включва не само ниво на владеене на чужда език, но и развива много други умения”. Паричната награда за нашия отбор е 1 000 лв.

В програмата на състезанието бе застъпена много отборна работа: решаване на казус, дебати, работа по глобален проблем и индивидуални езикови задачи.

По думите на председателя на Асоциацията и ръководител на катедра „МИО и бизнес” към УНСС доц. д-р Васил Петков, разликите в резултатите между отделните отбори са били минимални. “Горди сме, вашето представяне днес надмина и най-смелите ни очаквания“, бе категоричен той.

Деканът на факултет „Международна икономика и политика“ към УНСС доц. д-р Светла Бонева връчи и две специални награди на учениците с най-добро индивидуално представяне в рамките на чуждоезиковата писмена част на състезанието. Една от тях бе Кимбърли Тодорова от 12е клас.

Националното интердисциплинарно състезание се фокусира върху проверка на знанията, уменията и компетенциите на средношколците и цели да провокира критичното мислене, осмислянето и използването на информацията, както и креативността у младите хора.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
93-годишна хвърли билизо 4 бона на ало мошеници
Спипаха 5-ма апаши на местопрестъпление в Димитровград

Камерен оркестър откри сезона с концерт, посветен на Астор Пиацола/ВИДЕО/
Пролетен концерт на Камерен оркестър Хасково

Затвори