Отбелязват тържествено 24 май в Хасково и Димитровград

0

В навечерието на 24 май- Ден на българската писменост, просвета и култура, община Хасково организира празничен концерт.

Старско

Той ще започне в 18,00 часа на 23 май, в залата на ДКТ „Иван Димов“. По време на Празничния концерт ще бъдат връчени отличията „Учител на годината“. В концертната програма са включени изпълнения на Представителен смесен хор „Родна песен“ с диригент Мартин Антонов, музиканти от школа „Манол Иванов“ при ОНЧ „Заря-1858“, танцьори от клуб „Гранд“ Хасково, джазменът Димитър Русев, квартет „Виолина“.

Община Димитровград също е подготвила тържествена церемония по повод 24 май и общоградско шествие. От 10.15ч. под съпровода на маршова музика ученици и учители ще преминат в Шествие на училищата, водени от Забавно-духов оркестър и деца от ОЦТИ “Галаксико” с букви от азбуката. Празничното шествие ще премине по пешеходната алеята на бул.„България” и ще се отправи към сцената на пл.”България”. Официалното тържество ще започне с химна на празника “Върви, народе възродени!” в съвместно изпълнение на хор “Славейковци” и Забовно-духов оркестър с диригент Георги Желев. Награждаване на най-изявените учители, културен деец и ученици от общината ще е кулминацията на тържеството.

На 24 май традиционно община Димитровград връчва най-високите отличия в областта на образованието и културата. И тази година на голямата сцена ще се състои Официалната церемония по връчване на Специалните награди на Община Димитровград за 2022 година „Учител на годината” и „Деец на културата”. За първи в тържествената церемония ще бъдат включени и отличени и най-изявените ученици, които ще получат грамоти от община Димитровград за постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград.

Традиционната изложба “Ние се гордеем с тях” на ученици с отличия, награди и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад “България” пред общината на 24 май, която след празника ще бъде ситуирана на паната на постояната изложба в парка пред сградата на Библиотеката.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мариян Тонев стана голмайстор на Втора лига
Мариян Тонев стана голмайстор на Втора лига

99 нови с COVID, 6 починаха, скок на ваксинираните в областта
Две учителки и ученик сред 40 новозаразени с COVID-19 за седмица

Затвори