От затягане и разхлабване на мерките се хваща разстройство

0
Divel

Мерките за борба с COVID-19 у нас ту ги затягат, ту ги разхлабват.

Затова малко момченце чуло, че дядото на дядо му бил партизанин и и полюбопитствало какво е това. „Същото като сега, моето момче – страхували се от Гешев и се криели от жандармеристите“, гласял отговорът на татко му, докато тайно се криел с още 16 приятели в мазето, за да пият ракия с кисело зеле.

Старско

„Трябва да ни забранят и ходенето на планина, за да не организираме партизански отряди“, спомина друг от компанията на таткото в мазето, чийто малък бизнес бе вече съсипан от разхлабването и затягането на мерките.

Трети от компанията, със симпатии към властта заяви, че щом има правила, то те трябва да се спазват. Изпъдиха го, защото бил сред надвишаващите бройката на масата.

Трети, лекар по професия, само си мислеше, какво ще се случи от 21 този месец, когато затегнатите мерки пак ще се разтегнат и народът се юрне като изоглавен кон, подгонен от луда крава?

Ами какво ли да се случи, то пълно щастие ням, има само рядко. Затова от затягане и разхлабване на мерки народът получава разстройство, най-вече.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Спукаха дядо Коледа в Хасково
Спукаха дядо Коледа в Хасково

Живко Желев: Искаме да се утвърдим в трета лига
Живко Желев: Искаме да се утвърдим в трета лига

Затвори