От “БСП за България” в Хасково внесоха листата си в РИК (ВИДЕО)

0
Divel

„БСП за България“ входира за регистрация в Районната избирателна комисия в Хасково листата си с кандидати за народни представители в предстоящите на 14 ноември избори. Документите подадоха Смиляна Нитова, Михаил Лисков и Ленко Петканин, които посочиха, че имат съответните пълномощия за това.

Листата е 9-членна, изцяло обновена. Това са новите лица на БСП. Днес е хубав ден за нас, дъждовен, нека да ни върви, като по вода. Смятам, че ще се справим отлично и ще постигнем добър резултат, коментира Смиляна Нитова.

Старско

Ленко Петканин посочи, че Виктор Годжов е член на националното ръководство на социалистите, председател на съветническата група на БСП в Хасково и добре познат на хората от избирателния район.

Целта е минимум два мандата, като решихме да дадем път на младите хора в листата, посочи Михаил Лисков.

Първи и този път е водачът от вота на 11 юли- заместник-председателят на коалиционния партньор АБВ Владимир Маринов. Втори е представител на хасковската организация на социалистите- общинският съветник Виктор Годжов. Третата позиция е за Никола Георгиев, четвърти е Владимир Бамбалов и пети Георги Бекяров. На шеста позиция е Владимир Вълков, седми е Михаил Димитров, осма Дияна Спирова и девети- Ярослав Иванов.

На 11 юли “БСП за България” в 29 МИР получи 12 643 гласа (14.12%) и изпрати един депутат в парламента- Владимир Маринов. Този резултат отреди на социалистите мястото на четвърта политическа сила за региона, след ГЕРБ, ИТН и ДПС.

На 4 април гласовете за “БСП за България” бяха 16 402 (14.87%), което ги нареди, като втора политическа сила за областта, но също им осигури един мандат и той бе за първия в листата тогава- Велизар Енчев от гражданска квота.

Ето и пълния списък на кандидатите за народни представители на Коалиция „БСП за България” от
29 МИР Хасково:
1. Владимир Маринов Маринов
Роден през 1981 година в Пловдив. Средното образование завършва в ЕГ „Иван Вазов” в Пловдив. След 1999 година заминава за Москва, където в Московския държавен институт по международен мениджмънт завършва специалността „Мениджмънт”. Владее английски, руски, испански и български език. От 2004 година се занимава с частен бизнес в сферата на селското стопанство. От 2010 година активно влиза в политиката – общински съветник в община „Родопи” от БСП, кандидат за кмет на община „Родопи” на местните избори през 2011 година. В периода 2015 -2016 година е заместник-областен управител на Пловдив, от 2019 година – заместник-кмет на община „Родопи” в коалиционното управление „БСП –АБВ”. Заместник-председател на ПП АБВ от 2016 година. Народен представител от Коалиция "БСП за България" в 46-тото Народно събрание.

2. Виктор Георгиев Годжов
Роден на 25.04.1976, има висше образование по бизнес администрация. Семеен с две деца . Управлява собствен бизнес. Общински съветник и председател на групата съветници на „БСП за България“ в община Хасково, Член на постоянна комисия по земеделието, горите и проблемите на селата, Член на постоянна комисия по образование, култура и вероизповедания. Шампион на България и носител на купата на България по водна топка – мъже, носител на златни медали в спортната си кариера.

3. Никола Ангелов Георгиев, 38г., гр. Симеоновград, женен с две деца, магистър по банково дело, председател на общински съвет на БСП Симеоновград, общински съветник в община Симеоновград, член на НС на БСП.

4. Владимир Николов Бамбалов, 43г., гр. Любимец, женен с две деца, магистър по право, председател на общински съвет на БСП Любимец, общински съветник в община Любимец, член на адвокатска колегия Хасково.

5. Георги Апостолов Бекяров, 43г., гр. Свиленград, с едно дете, член на адвокатска колегия Хасково, адвокат на свободна практика.

6. Владимир Гинев Вълков, 47г., гр. Димитровград, женен с две деца, управител на частна фирма, коалиционен партньор от ПК „Екогласност“.

7. Михаил Димитров Димитров, 54г., гр. Любимец, председател на Тракийските дружества в община Любимец, учител, женен с две деца.

8. Дияна Славчева Спирова, гр. Харманли, 46г., женена с едно дете, общински съветник в община Харманли, банков служител.

9. Ярослав Иванов Иванов, гр. Симеоновград 45г., с едно дете, работи в Мини „Марица Изток”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Николай Колев смени Татяна Дончева начело на "Изправи се БГ! Ние идваме" за Хасково (ВИДЕО)
Николай Колев смени Татяна Дончева начело на “Изправи се БГ! Ние идваме” за Хасково (ВИДЕО)

"Продължаваме промяната" с 9-членна листа в Хасково (ВИДЕО)
“Продължаваме промяната” с 9-членна листа в Хасково (ВИДЕО)

Затвори