Освободиха обвинен за трафик на хероин за 1 707 489 лева

0

Апелативен съд – Пловдив отмени присъда на Хасковския окръжен съд, с която турски гражданин бе осъден на 13 години лишаване от свобода и 100 000 лв. глоба за трафик на хероин, като го призна за невинен. Съдът потвърди наказанието на втория подсъдим по делото, гражданин на Федерална република Германия- 9 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева. Делото пред Пловдивския апелативен съд е образувано по техни жалби.

Турският гражданин е признат за виновен от Хасковския окръжен съд, че на 19.08.2019 година, на ГКПП „Капитан Андреево“, в съучастие с другия подсъдим, в качеството на помагач, с лек автомобил марка „Опел“, модел „Зафира“ с немски регистрационен номер, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България 18,972 килограма хероин на обща стойност 1 707 489 лева.

Старско

Апелативен съд – Пловдив обстойно анализира събраните по делото доказателства и прецени, че са недостатъчни, за да се обоснове обвинението срещу турския гражданин за извършване, в съучастие с втория подсъдим, на тежкото умишлено престъпление контрабанда на високорискови наркотични вещества. Затова го призна за невинен и отмени мярката му за неотклонение „задържане под стража“, като я замени с „подписка“. Подсъдимият беше освободен още в залата, съобщават от Апелативен съд-Пловдив.

Решението подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от днес.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Спор за прегорели наденици довел до убийството в Димитровград
17 г. затвор за убилия хазайката си заради прегорели наденици

892 хил. лева предвижда инвестиционната програма на ВиК за 2022 година
892 хил. лева предвижда инвестиционната програма на ВиК за 2022 година

Затвори