Оставят в ареста турски шофьори, опитали да прекарат мигранти

0

По искане на Районна прокуратура-Свиленград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама чужденци за незаконно превеждане на иракски граждани през границата на страната.

По искане на Районна прокуратура – Свиленград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Ч., на 45 г., и Ш.С., на 52 г., турски граждани, привлечени като обвиняеми за това, че като съизвършители, незаконно превели през границата на страната, от Република Турция в Република България, трима чужди граждани без разрешение на надлежните органи на властта, като за превеждането използвали моторно превозно средство – престъпление по чл.280 ал.2 т.3 и т.4 вр.ал.1 вр.чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че двамата турски граждани били шофьори на товарен автомобил, с който на 6.05.2019 г., вечерта, през ГКПП-Капитан Андреево –шосе превели през границата на страната, от Република Турция в Република България, трима иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта.След пристигане на товарния автомобил на граничния пункт, иракските граждани били оставени в тоалетните между трасетата на входящи и изходящи товарни автомобили, а моторното превозно средство било откарано на линията за митническа проверка. По време на извършаване на проверката на автомобила, иракските граждани били установени и задържани . Те били без документи за самоличност, но в тях граничните служители намерили документи на товарния автомобил, с който влезли нелегално в България.

Определението на Районен съд-Свиленград подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Хасково. Разследването по случая продължава.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържаха 80 кг канабис
Пипнаха 16-годишен с марихуана

Арестуваха 18-годишен, ограбил магазин
Пиян самокатастрофира

Затвори