Остават в ареста задържаните на „Капитан Андреево“ с дрога за 1 751 280 лв.

0

Хасковският окръжен съд остави в ареста задържаните на 10 февруари на ГКПП „Капитан Андреево“ с голямо количество наркотици трима български граждани. Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на 35-годишния Митко Каварджиев, сочен за подбудител и 34-годишния му помагач Петър Балкански. Заедно с 47-годишната Маринела Динкина от Перущица, сочена за извършител, те са обвинени, че на 10.02.2024 г., на ГКПП „Капитан Андреево” направили опит да пренесат през границата на страната от България в Турция марихуана с общо бруто тегло 47,920 килограма на стойност 1 150 080 лева и 3.340 кг кокаин на стойност 601 200 лева и всички на обща стойност 1 751 280 лева. Предметът на престъплението е в особено големи размери и случаят е особено тежък, сочат от прокуратурата.

Остават в ареста задържаните на „Капитан Андреево“ с дрога за 1 751 280 лв.
Жената от Перущица беше заловена на ГКПП „Капитан Андреево“ с микробус, като 72 пакета наркотици са били открити в специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки. Пред съда тя разказа, че превозвала жени до Турция срещу 300 лв. по молба на двама мъже, които прехвърлили буса на нейно има. По данни на разследването през последните месеци тя е излизала 50 пъти от страната с една и съща цел срещу заплащане от 300 лева.

Остават в ареста задържаните на „Капитан Андреево“ с дрога за 1 751 280 лв.
Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемите са извършили в съучастие тежкото умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години. Базира се на събраните до настоящия момент доказателства – протоколи за оглед, показанията на свидетели, както и обясненията на Динкина.

Остават в ареста задържаните на „Капитан Андреево“ с дрога за 1 751 280 лв.
Според съда е налице реална опасност да се укрият, която следва от тежестта на санкцията на повдигнатите обвинения и предполага укриване. По отношение на 35-годишния Митко Каварджиев са налице данни за водено срещу него друго наказателно производство, което обуславя предпоставката същият да извърши престъпление, допълват от ХОС.

Остават в ареста задържаните на „Капитан Андреево“ с дрога за 1 751 280 лв.
Според съда при така предявените обвинение, както и обстоятелството, че от страната ни е направен опит да бъдат изнесени наркотични вещества в особено големи размери, с организирани транспортни средства и стройна организация от страна на двамата обвиняеми, както и постоянен контрол от България до Турция, водят до извод за добре контролирана и организирана престъпна дейност, допълват от съда в Хасково.
Предвид всички тези обстоятелства според съдебния състав единствената адекватна мярка за изпълняване целите на закона се явява „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Акция на Неделния пазар в Димитровград
НАП запечата 10 обекта на пазара в Димитровград

„Български пощи“ възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси
Епистоларен конкурс за деца обяви „Български пощи“

Затвори