Остава в ареста пребил майка си в Димитровград

0

32-годишният Георги Илиев остава в ареста по обвинение, че пребил майка си. Хасковският окръжен съд потвърди решението на Районен съд – Димитровград, с което му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Илиев е обвинен, че в нощта на 4 срещу 5 февруари, в Димитровград, в условията на домашно насилие, пребил майка си, като й нанесъл лека телесна повреда. Според разследващите той и друг път е проявявал агресия към жената, а през въпросната вечер употребил алкохол и я нападнал, защото отказала да му даде пари.

Двамата живеят в едно жилище и от събраните по делото доказателства съдът реши, че има реална опасност от извършване на престъпление, предвид показанията на разпитаните свидетели, според които е имало и други инциденти. Пострадалата е търсила помощ, но не е подавала писмени жалба. Нанесените й удари в областта на лицето довели до множество кръвонасядания, установени от вещо лице. Обвиняемият не искал да отваря вратата на дома пред извиканите на място полицаи, опитвайки се да прикрие извършеното, което според съда говори за характеристичните му данни, както и висока степен на обществена опасност на извършеното деяние.

Така окръжните магистрати потвърдиха решението на районния съд в Димитровград. Ако Георги Илиев бъде признат за виновен го грози до 1 г. затвор или пробация. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов посети Хасково (ВИДЕО)
Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов посети Хасково (ВИДЕО)

ДГ „Слънце“ проведоха открит урок по математика
ДГ „Слънце“ проведоха открит урок по математика

Затвори