Осигуряват дезинфектанти на домоуправителите в Димитровград

0

Кметът на община Димитровград Иво Димов разпореди да се осигуряват дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради за дезинфекция на общите части.

Заявки от домоуправителите могат да се правят на телефон 0889 774226, при положение, че са създали необходимата организация за третиране на общите части. На следващият ден след получаване на заявката, служители на общината ще доставят на място заявеното количество. Общината ще извършва последващ контрол за изпълнението на дейностите.

Забранява се ползването и експлоатацията на всички вендиг автомати за кафе и топли напитки. Медицинските лица не дават пълна гаранция за тяхната безопасност!

Писмо с предписания към банковите институции изпрати кметът на община Димитровград за предприемане на необходимите мерки за осигуряване на безопасност на обслужваните от тях банкомати.

Във връзка с писмо от министъра на транспорта се редуцират курсовете по общинската транспортна схема и линиите на градския транспорт. Разписанието ще бъде публикувано на сайта на общината и разпратено по медиите. На всички фирми за обществен траспорт е изпратено предписание за спазване от страна на пътниците на всички мерки за безопасност – предпазни маски, ръкавици, дезинфектант, отстояние между местата.

Напомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването от 21.02.2020г. е забранено посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки на открито. На нарушителите ще бъдат съставяни предупредителни протоколи от органите на реда и при повторно нарушение ще се образува наказателно производство.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ГКПП „Ивайловград” спря работа за 30 минути
Гърция забрани преминаването през ГКПП “Капитан Петко войвода” и “Ивайловград”

Обраха мъж, хванаха непълнолетен за дрога
Двама подпийнали шофьори осъмнаха в ареста

Затвори