Още два нови случая на COVID-19 в България (ВИДЕО)

0
Divel

Заразените с коронавирус у нас вече станаха 220. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Новите два случая са в Пловдив. Става въпрос за мъж на 35 години и 60-годишна жена. Те са настанени в инфекциозната клиника в Пловдив.

Старско

Генерал-майор Венцислав Мутафчийски напомни да се спазва дезинфекцията на ръце, дистанцията, дезинфекцията на повърхности.

От брифинга стана ясно, че Българската банка за развитие е дарила 492 000 лв. на лечебни заведения в страната. „Българска банка за развитие е подпомогнала болниците в Плевен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе.

“Коронавирусът за децата с хронични заболявания е толкова опасен, колкото за възрастните с хронични заболявания. Когато има хронични заболявания, възрастта не е фактор, който да ни успокоява”, обясни Мугафчийски.

Вчера босът на Лудогорец и Нова ТВ – Кирил Домусчиев обяви във фейсбук профила си, че е преборил коронавируса. “Ще направим справка дали втората проба на Кирил Домусчиев е отрицателна. Ако е така, може да се смята да изчистен от вируса. Във ВМА има пациент, който е дал първа отрицателна проба. Трябва да се потвърди и с втората отрицателна отрицателна. Ако е така, вече броят на оздравелите ще е 5, но това ще стане ясно по-късно”, допълни генерал Мутафчийски.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Wizz Air
Wizz Air спира всички полети от Варна

Благовещение
Благовещение e!

Затвори