Още 32 семейства от Хасково с помощ за новородено

0

Нови 32 семейства получават финансови помощи за новородено или осиновено дете в Хасково, съобщават от общината.

На последното си заседание на 2 юни комисията е разгледала 38 заявления. Одобрените за подпомагане са 32. Две от заявленията са за бебета близнаци. Сумата се отпуска за всяко дете по отделно. Комисията е направила един отказ, поради несъответствие с Правилника за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете, уточняват от администрацията.

Пет от заявленията комисията е отложила за разглеждане за следващо заседание и е дала 7-дневен срок, за да се добавят изискуемите документи.

От началото на годината до момента общо 85 семейства са получили финансова помощ от Община Хасково за новородено или осиновено дете. Размерът на еднократното финансово подпомагане в Община Хасково е равен на минималната работна заплата. Родителите на родените в тази календарна година бебета получават сума в размер на 780 лв.

Заявление за получаване на помощта се подава до 6 месеца от раждане на бебето при условие, че родителите отговарят на условията в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на община Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ансамбъл „Звездица" от Димитровград със „Сребърен Орфей“
Ансамбъл „Звездица” от Димитровград със „Сребърен Орфей“

Булфото
НС избра първия в историята ротационен кабинет

Затвори