Осъдиха хванат с дрога на „Капитан Андреево“ нидерландец

0

2.8г. затвор при първоначален общ режим и 50 000 лв. глоба получи от Хасковския окръжен съд 24-годишен нидерландски гражданин, направил опит да пренесе в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ наркотици за 45 399 лева, като шофирал дрогиран. Съдът одобри постигнатото между прокуратурата и защитата му споразумение, като присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване и протест.

На 01.08.2023 г. той направил опит да пренесе от България в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с лек автомобил високорискови наркотични вещества – марихуана с нетно тегло 5750 грама на стойност 23 000 лева и кокаин с нетно тегло 497,76 грама на стойност 22 399, 20 лева. Той управлявал колата след употреба на кокаин, установено с техническо средство.

След даване ход на делото съдът прие, че не са налице основания за прекратяване на наказателното производство или за спирането му, а на досъдебното производство не са допуснати съществени процесуални нарушения, налагащи връщане делото на държавното обвинение. В съдебното заседание бе представено постигнатото споразумение, одобрено от съда.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Арда и ЦСКА не се победиха (Фоторепортаж)
Пуснаха в продажба билетите за Арда – ЦСКА

20 митнически служители са отстранени от работа
Митничари задържаха цигари, укрити във филтри за абсорбатори

Затвори