Осъдиха двамата тираджии, отказали да паркират на летище “Узунджово”

0
Divel

Осъдиха двама турски тираджии на 47 години и на 30 години, отказали да паркират в буферния паркинг на бившото летище “Узунджово”, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че случаите са от 25 юли и 26 юли.

Старско

30-годишният шофьор е задържан на 25 юли около 08:30 часа. Той е бил спрял с камиона на автобусната спирка при разклона за село Крепост. Полицейският служител е разпоредил водачът да напусне района на спирката, при което той отказал. Не е представил документ за самоличност, свидетелство за управление на МПС, както и да продължи движението си към обособения буферен паркинг.

На следващия ден, 26 юли, около 19 часа, е задържан другият турски шофьор. След като е бил отклонен от полицията, шофьорът не изпълнил разпореждането на полицейските служители да продължи движението си към обособения буферен паркинг, като се опитал да продължи по АМ „Марица“ в посока ГКПП „К.Андреево“ и спрял напречно на пътните платна и възпрепятствал движението.

47-годишният водач след споразумение с прокуратурата е осъден на 6 месеца “лишаване от свобода” условно с три години изпитателен срок, а по-малдият му колега е осъден на “Глоба” в размер на 2 000 лева.

Решенията на димитровградския районен съд са окончателни.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Без решение за Бизнес плана на ВиК, КЕВР с последна дума за цената на водата
ВиК авария остави пет свиленградски села на сухо

Пожар избухна в сервиз, пострада автомонтьор
Горя Опел, бали слама и трактор

Затвори