Определиха ГКПП-тата, през които ще преминават „зелените коридори“ за доставка на стоки

0
Divel

Държавата определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки. Това стана ясно след редовното заседание на Министерски съвет, което се проведе онлайн.

Планът за осигуряване на „зелени коридори“ по европейската пътна мрежа е предложен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е съобразен с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 г.

Старско

На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко войвода, а като резервен – Илинден. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра.
Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход. Между България и Сърбия е определен ГКПП Калотина, към Турция – ГКПП Капитан Андреево, а към Северна Македония – ГКПП Гюешево.

Преминаването през тези гранични пунктове на „зелени коридори“, включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „зелени коридори“ трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Полиция
42-годишен краде от съселянин

18-годишен задържан за откраднатите пушки в Харманли
Арестуваха двама младежи с дрога в Свиленград

Затвори