Определиха 26 места за предизборни плакати в Хасково

0

Местата за лепене на агитационни плакати за изборите за членове на Европейски парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. определи със своя заповед кметът на община Хасково Станислав Дечев. Агитационните материали могат да бъдат лепени само на специално поставените от общинската администрация дървени и метални табла и цилиндрични тела, които се намират на 26 места в града. Списъкът с разположението им е публикуван в сайта на общината. Агитационните материали на кандидатите, партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети, могат да се поставят от 00:00 ч. на 24.05.2024 г. до 24:00 ч. на 21.06.2024 г.

Със същата заповед Станислав Дечев забранява и поставянето на агитационни материали на кандидати, партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването. Забранено е също лепенето на плакати по автобусни спирки и превозните средства от градския и обществен транспорт, електрически стълбове, в държавни и общински институции.

Кметовете на кметства и кметските наместници трябва да определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на съответните селища в общината.

Политическите партии, коалиции от партии, местни коалиции и инициативни комитети в срок от 7 (седем) дни след датата на произвеждане на изборите – до 30 юни 2024 г. трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно ЗАНН, предупреждават от общината в Хасково.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МВР с телефон за изборни нарушения
МВР с телефон за изборни нарушения

Включете се в първа долекарска помощ с Лазар Радков
Включете се в първа долекарска помощ с Лазар Радков

Затвори