Опозиционни сръдни и разцепление в ОбС-Хасково

0

Ден преди разправиите между политически лидери на национално ниво кой пил мазно кафе и кой в чий скут бил, опозиционна група в ОбС-Хасково се разцепи. От Местната инициативна група „Спаси Хасково“, представлявана в общинския съвет от „Ние идваме“, „отлюспиха“ единия от тримата си съветници – Мартин Узунов.

Причината, както бе обявено, е, че Узунов подкрепил с гласа си на последното заседание докладната за изграждане на фотоволтаичен парк край село Книжовник, която не беше приета. Така сесийната група на „Ние идваме“ се разпадна, защото за такава са нужни поне трима съветници. Дето се вика – двама са малко, трима са много.

Дали това е далновиден ход на фона на очертаващия се нов вот за Общински съвет, след касирането му от съда на първа инстанция, бъдещето ще покаже. От миналото се вижда, че започнат ли разправии работата отива, или към по-малко гласове следващия път, или направо към разпадане.

Общинският съветник от ИТН Иван Иванов е най-добре, защото и той гласува със „за“ за фотоволтаиците. Ама той е един от партията си и надали сам ще се предложи за изключване от „Има такъв народ“. Иначе от „Възраждане“ му се сърдят и обявиха, че Иванов разраства местната „сглобка между ГЕРБ и ДПС“, защото, по техни наблюдения, гласувал повечето предложения на мнозинството.

Такива ми ти работи с местното политическо пространство, иначе във въздушното е за отбелязване, че щъркелът Дончо се завърна първи от събратята си в село Подкрепа, където се наложи да свалят мартениците преди още да са ги сложили. Хей, пролет иде, поне.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасково победи Мамбите с 10 точки разлика

Рибари от България окупираха пристанището в Кавала (ВИДЕО)
Рибари от България окупираха пристанището в Кавала (ВИДЕО)

Затвори