Операция „Опаскаляване“ след края на сглобката

0

Омаскаряването в България има нов синоним – „опаскаляване“.

Даже в ход от тази седмица е и операция под същото кодово име. Тя започна, случайно или по-скоро неслучайно, след края на сглобката, тръгването към нови предсрочни парламентарни избори и обявяването на имената с кандидати за временния правителствен кабинет.

В акция „Опаскаляване“ не се цели разбиването на един канал за цигари, вероятно дълго закрилян от държавата, а като че ли омаскаряването на половината скорошни коалиционни партньори от доскорошната друга половина в некоалицията.

Такива работи сме ги виждали и друг път в многострадалната ни татковина. Факт е, че едно от най-сладките неща в името сладко и земята ни рай, е контролирането или покровителстването на контрабандни канали, които се отплащат с митични куфарчета от голямо ГКПП до центъра на столицата в някоя партийна централа.

Ама на градския ни Асен и на приятеля му Киро що им трябваше да приказват по един запис за „препиране“, за посолствата и прицелването в службите? Сега службите в България, не без любезното съдействие на политически опоненти на изброените двама, предизборно проведоха операция „Опаскаляване“.

Би ли казал Алековият герой бай Ганьо, че всички са опаскалени? Вероятно би.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ветераните на Хасково и Левски в юбилеен мач на Ямача
Ветераните на Хасково и Левски в юбилеен мач на Ямача

Гришо се щракна с майка си Мария на светско събитие в Монако
Гришо се щракна с майка си Мария на светско събитие в Монако

Затвори