Опасно време: Силен вятър до 86 км./ч в Хасковско

0
Divel

Жълт код за опасно силен вятър е обявен днес за 24 области от страната, сред които и Хасковска област, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Опасно време: Силен вятър до 86 км./ч в Хасковско
Максималната температура

В сутрешните часове времето ще е топло – около 15 градуса. През деня през страната ще премине студен атмосферен фронт. С него облачността от запад на изток ще се увеличи и вплътни. На места в страната се очакват валежи от дъжд, а по-високите части – от сняг.

Старско

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в повечето райони и силен. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Средната скорост ще е с пориви до 86 км./ч. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. След обяд валежите от северозапад временно ще спрат, а облачността ще се разкъса.

Опасно време: Силен вятър до 86 км./ч в Хасковско
Валежите от дъжд и сняг

В последния ден от седмицата ще бъде облачно. Ще духа южен вятър, който привечер ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. Очакват се валежи от дъжд, а в планините – от сняг. Максималните температури ще са около 10 градуса.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кучето Барс намери отровен лешояд
Кучето Барс намери отровен лешояд

Няма коронавирус при 15 - годишното момче от Хасково
Няма коронавирус при 15 – годишното момче от Хасково

Затвори