Опашки за пенсиите, доброволци, общинска полиция и КОРЗ в помощ на пенсионерите

0
Divel

От днес доброволците към община Хасково, съвместно със служители на Общинска полиция и отдел КОРЗ, съдействат на възрастните хора за спазване на противоепидемичните мерки при получаване на пенсиите.

Доброволците раздават маски на тези, които идват в пощенските клонове без защитни средства. Обезпечени с хора и защитни материали са всички пощенски клонове в града, където се изплащат пенсии. Следи за спазване на реда и графика на изплащане, за минимум 2 метра дистанция между хората, както и приоритетно обслужване на клиенти над 60 години, от началото на работния ден до 12,00 часа.

Старско

Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

Успоредно с това доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ дезинфекцират периодично местата около пощенските клонове, където се събират повече хора.

В селата от община Хасково пощенските служители работят заедно с кметовете на населените места. При необходимост там ще бъдат пренасочени и доброволци. Обществените места са дезинфекцирани с препарати, осигурени от община Хасково.

Процесът по изплащане на пенсиите върви спокойно. Няма напрежение. Кметът Станислав Дечев благодари на всички граждани за разбирането и личната отговорност!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Четирима задържани за масовия бой
Спипаха сериен крадец, обраха склад

Крадат компоти, телефон и 400 лева
Напушен младеж бръмчи с мотор

Затвори