Окончателно: Четирима болни от коронавирус в България (ВИДЕО)

0
Divel

Пробите за коронавирус на четирима българи са положителни. Това потвърди тестът, направен в Националната референтна лаборатория. Резултатът бе обявен на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.

След полунощ бе обявено, че 27-годишен мъж от Габрово е заразен с коронавирус, както и 75-годишна жена от Плевен. Окончателните проби на двамата са положителни. Те са хоспитализирани от няколко дни с остри респираторни заболявания. Състоянието им вече е добро.

Старско

От Плевен са изпратени общо 24 проби на контактни с пациента лица, а от Габрово – 46 проби на хора, общували с тамошната болна. По една от пробите от двата града са дали положителен резултат. Вторият с положителна проба от Плевен е 61-годишен мъж от отделението, в което е настанена 75-годишната жена. В габрово положителната проба е за жена от персонала на болницата, където е настанен 27-годишният мъж.

Службите обявиха, че вече тече процедура за установяване на контактните лица с вторите двама заболели. Продължава изследването на съмнителни пациенти, които имат симптоми на остри респираторни заболявания.

Грипната ваканция на учениците ще бъде удължена, ако броят на болните от новата грипна вълна от тип Б продължи да нараства. В градовете с коронавирус – Плевен и Габрово ще бъдат наложени конкретни мерки.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Честит празник, мили дами!
Честит празник, мили дами!

Първи случаи на коронавирус в България
Първи случаи на коронавирус в България (ВИДЕО)

Затвори