Около 9 септември, вместо партизани, идат кандидати за кметове и съветници

0

Понеже Иво Димов няма как да стане едновременно кмет на Димитровград и Хасково, кандидатите за поста ще бъдат обявени след 9 септември.

Може и на 11-ти, ако трябва да се спази традицията с партизаните в областния център отпреди 79 г. Мандри сега няма да се палят, вместо това ще се вадят списъци с листи от мераклии за градоначалници, общински съветници и селски управници. И обещания ще се вадят – на грам, килограм и тон.

Дочува се, не от опашката за мандарини, че Спасителите на Хасково изваждат на сцената икономист с имен ден на 6 декември. Широка коалиция ще подкрепя издигнатия кандидат.

В битката за поста, разбрахме, се намесва и дама педагог, която може да размести пешките на местната политическа дъска за докурджум. Все пак жена не е била кмет на Хасково, обаче Англия и Германия бяха управлявани от дами – Мъргарет Тачър и Ангела Меркел.

За политическата манджа с много подправки не можем да забравим и основните. Те са ГЕРБ и ДПС. Преди 5 години, за първи път от 10 ноември 1989 г., Хасково имаше кмет, избран на първи тур. Това, като че ли, се случи и с подкрепата на втората от изброените абревиатури в едно от предишните изречения. От Движението за права и свободи тупкат кротко топката, засега. Гледат шахматната дъска и чакат как ще се позиционират фигурите по нея. Иначе казано – дебнат на ръба на засадата и чакат да отбележат скъп гол в края на изборния ден, без или с балотаж.

Па и нека не забравяме, че у нас в повечето случаи новият ни кмет е като стария, само че е нов.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Моторист се блъсна в Рено на бул."България"
Моторист се блъсна в Рено на бул.”България”

Деца рисуваха цветовете на любимия Хасково
Деца рисуваха цветовете на любимия Хасково

Затвори