Ограничават движението за изграждане на новия мост в Първомай

0

От днес до 12 юли, в светлата част на денонощието за около един час ще се ограничава преминаването по моста на път ІII-667 Плодовитово – Асеновград, в района на Първомай.

Спирането на трафика е свързано със строителството на нов мост над река Марица и зависи от изпълнението на необходимите дейности. Превозните средства ще се пренасочват по обходен маршрут: път II-66 Стара Загора – Поповица – път I-8 Пловдив – Свиленград.

Съществуващото съоръжение е в близост до град Първомай и е изградено преди повече от 90 години – през 1930 г. По моста е разрешено преминаването на превозни средства до 5 тона. С построяването на новото съоръжението ще се осигури двупосочно преминаване, необходимите товароносимост и габарит на пътя и ще се подобри безопасността на пътуване. Новият мост ще е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина – 2 ленти по 3.5 метра и два тротоара по 1,75 м.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД. Стойността на договора е 16 878 373,48 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на АПИ. Строителният надзор осъществява „Т7 Консулт“ ЕООД. Техният договор е за 52 300 лв. без ДДС. Авторският надзор е на „Консорциум Бета Циклоп“ ДЗЗД и е на стойност 29 999 лв. без ДДС.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Качеството на водите, в които европейците се къпят, остава високо
Жегата продължава с възможни краткотрайни валежи

Сухи треви пламнаха на метри от гора и цех за мебели
Областният управител забрани обработката на пасища след 11 часа

Затвори