Огнен ад: Бедствено положение в 4 общини в Хасковско

0
Divel

Бедствено положение е обявено в общините Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград. Това става със заповед на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Причината – усложнената обстановка с пожарите.

Пожари бушуват в района на полигона в село Корен, между село Крум и Димитровград, край Харманли и селата Българин и Рогозиново и на границата между областите Хасково и Ямбол.

Старско

Най-сериозно е положението в община Харманли, където е и най-големият пожар за това лято. Огънят погълна 5 000 декара, от които 1 000 са гора. Пламъците успяха да прехвърлят река Марица и едноименната магистрала и засегнаха сухи треви в индустриалната зона на града на Белоногата. Работата на пожарните екипи продължава, а на помощ им са се притекли общински и горски служители, доброволци. От АПИ информират, че движението по АМ “Марица”, в участъка между Харманли и Любимец вече е възстановено. Също така е пусното и двежинето по пътя Харманли – село Бъгарин. Припомняме, че по-рано през деня двете пътни артерии бяха блокирани заради задимяването от огъня.

В района на село Корен е възникнал пожар, който заради силния вятър се движи в посока село Динево. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви. Там работят 5 екипа на пожарната, като са изпратени още пожарни. Между село Крум и Димитровград са пламнали сухи треви и храсти. Огнеборци гасят на място.

Пожар е избухнал и в община Елхово и се разраства към Тополовград. От “Пожарна безопасност и защита на населението”- Хасково са изпратили там три екипа, които са разположени по поречието на река Тунджа, за да прекъснат пътя на огъня към близките села.

От министерството на отбраната е поискана помощ, като е изпратено искане до Началника на отбраната на българската армия за включване в гасенето на пламъците на бойците от Военно формирование 52 740 – Хасково за овладяването на пожара в общините.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Юношите на Хасково отстъпиха с 1:4
Юношите на Хасково отстъпиха с 1:4

Голям пожар край Брягово
Затвориха и част от АМ “Марица” заради пожара, стихията се разраства

Затвори