Очаква се окончателно решение от АПИ за кръговото до „Холидей парк“(ВИДЕО)

0

Първото си за тази година заседание проведе Областната комисия по безопасност на движението, водено от областния управител Гинка Райчева. В дневния ред бе включено обсъждане на постъпил в Областна администрация-Хасково сигнал от група общински съветници, който касае планираното монтиране на светофарна уредба на път I-5, в участъка Хасково – Димитровград, на кръстовището на Бирена фабрика, служещо за подход към търговския център „Холидей парк“.

До нас е дошло запитване за направа на кръгово кръстовище там, но не е посочен срок, посочи Гинка Райчева.

Подкрепа за изграждане на кръгово кръстовище заяви и началникът на „Пътна полиция“ Димо Чобанов.

Предвидено е кръгово, но доката стане е нужна светофара уредба за безопасността на движението, заяви Соня Атанасова от АПИ.

Община Хасково подкрепя направата на кръгово кръстовище с временен светофар, заяви Румен Атанасов, представител на общината.

В заседанието участва и общинският съветник инж. Георги Иванов, която заяви: „Това, което се коментира тук, че ще се изгради временно светофарна уредба, е пълна глупост. Аз съм строител и искам да питам как ще сложим този светофар, който трябва да е с няколко секции, при което веднага ще се получат тапи? Светофарна уредба и после изграждане на кръгово, е несъвместимо от гледна точка на инфраструктурата и на подземните комуникации. Или се започва с кръгово или се слага една мантинела и жална им майка на търговците.”

Въпрос към АПИ зададе и друг общински съветник- Милена Налбантова, която пита какво наложи обявяването на обществена поръчка за временен светофар, струващ близо половин милион, които плащат всички данъкоплатци.

Депутатът Георги Георгиев потвърди мнението си за поставяне на мантинела за момента, за да бъде по-безопасно движението до търговския обект.

Очаква се окончателното решение от АПИ за кръговото до „Холидей парк“.

Областната комисия по безопасност на движението обсъди и прие Годишен доклад по безопасност на движение по пътищата на област Хасково за 2023 г. и План-програма по безопасност на движение по пътищата в област Хасково за 2024 г.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
14 926 384 лв. е проектобюджетът на Община Стамболово за 2024 г.
14 926 384 лв. е проектобюджетът на Община Стамболово за 2024 г.

Арда завъртя хикс в първата си контрола на турска земя
Арда завъртя хикс в първата си контрола на турска земя

Затвори