Очаква ни прохладен уикенд, съботата ще е дъждовна

0
Divel

Почивните дни ще са прохладни като за началото на ноември. В събота пореден студен фронт ще премине над страната от север на юг. Превалявания се очакват в следобедните часове – по-значителни в централните и източните райони. Почти без валежи остава на югозапад и централните части на Южна България, пише НОВА.

Вятърът ще е студен, със силни пориви в Дунавската равнина и в планините.

Старско

Температурите през деня ще са между 13 и 18 градуса, в планините – от 1 до 9 градуса. Вятърът в планините ще е най-силен по Старопланинските върхове, където скоростта на поривите ще стига до 80-100 км/ч.

В неделя температурите и сутринта, и през деня ще са с градус-два по-ниски. Валежи не се очакват, а вятърът в Западна и Централна България ще утихне. По-силни пориви ще има на изток.

Първите дни на ноември ще са студени. Сутрин ни очакват температури от 2 до 7 градуса, следобед – в широк диапазон, между 10 и 20. Първата половина от следващата седмица ще е по-хладно на изток, тъй като от запад ще напира по-топъл въздух.

Около средата на седмицата ще се увеличи вероятността от мъгли в часовете до обяд. Слаби есенни превалявания на изолирани места у нас се очертават в средата и към края на работната седмица.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Отнеха книжката на Григор Димитров
Даниел Еванс спря похода на Григор Димитров във Виена

Още два нови случая на COVID-19 в България (ВИДЕО)
46 нови с COVID-19 в Хасковско, заразата взе нова жертва

Затвори