Общинският съвет в Хасково се лиши от 2500 гласа, а Бойко от мисирки

0
Divel

Напечено, не само от слънцето премина тази седмица.

В резюме – изтровиха 28 крави в Димитровград, не казват обаче кой отрови река Марица, горяха големи пожари, протестиращи от Хасково блокираха пътя за Хасково, но откъм Стара Загора. И питейната вода поскъпна за капак на 3,50 лв. кубика.

Старско

Общинските съветници в Хасково изгубиха 2500 гласа за следващите местни избори. Съветниците не уважиха желанието на част от избирателите си да направят посмъртно Капитан Петко Войвода Почетен гражданин. Нищо, че е известен и като спасител на Хасково. Помни миналото, за да имаш бъдеще, казват хората. В дебата местният парламент се превърна в мееестен, благодарение и на един опозиционен съветник, който винаги най-много говори. Така и във фейса се разгоря лют спор по темата, поискаха му и оставката. Няма да си е подаде.

„Войводата Петко Киряков все още няма звание капитан от нашата страна…“ Това (ВИЖ ТУК) го каза съвсем наскоро в Ивайловградско председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов. Ако иска, областният управител д-р Стефка Здравкова да напише мотивирано писмо до Министерството на отбраната, до Генералния щаб на Българската армия, ако се наложи и до Стратегическото командване на НАТО. Абе, просто да предложи на министъра войвода Каракачанов, спасителят на Хасково да бъде произведен посмъртно в чин капитан от войската ни. Иначе живи генерали си имаме много. Сред тях са и президентът Румен Радев, и протестиращият ген. Атанас Атанасов – съпредседател на „Демократична България“. Естествено, генерал е и „Генералния секретар“ на ГЕРБ и правителството – премиерът Бойко Борисов.

Той генерално се качи на джипа и отфуча в провинцията, явно му е напрегнато в София, за да инспектира газовия интерконектор България – Гърция. Срещна се и с кметове от Хасковска област. Не стана ясно дали е давал пример с краставици, защото генерално отсвири мисирките, които можеха да го питат и други работи.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Поднесоха цветя за Илинден
Поднесоха цветя за Илинден

Три нови с COVID-19 в Хасковско
Нов случай на коронавирус, 92 са общоустановените

Затвори