Община Хасково с приз от Училищна Телерик Академия

0

Екипът на Училищна Телерик Академия отличи община Хасково за активната й работа в подкрепа на дигиталното образование на децата. Специалният приз е за приноса й в разгръщане на дигиталното образование в Хасково през последните две години.

„Благодарим Ви, че сте част от общността ни и заедно изграждаме едно будно поколение, готово за дигиталното бъдеще“, пишат от Академията.

Старско

За първи път в историята си Училищна Телерик Академия отвори прием за безплатни ИТ обучения за ученици в Хасково през 2020 година. Това стана възможно, благодарение на политиката на община Хасково за финансово подпомагане на обучението по дигитални технологии и в изпълнение на ангажимента си да инвестира в модерното образование на младите хора, припомнят от администрацията.

През 2020 година 100 ученици завършиха школите по дигитални науки и разработка на игри в Хасково. През 2021 година община Хасково отново гарантира безплатно ИТ обучение за ученици в Училищна Телерик Академия. Със средства от общинския бюджет са финансирани четири безплатни школи по програмиране и дигитални технологии. Обученията започнаха в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г.

Програмите са с продължителност 100 учебни часа и се реализират в сътрудничество с ПМГ „Акад. Боян Петкачнин“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ и с финансовата подкрепа на община Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Нови хасковски депутати положиха клетва
Нови хасковски депутати положиха клетва

Специализирана полицейска акция залови престъпна група с 20-годишен хасковлия
Специализирана полицейска акция залови престъпна група с 20-годишен хасковлия

Затвори