Община Димитровград спечели два проекта за изграждане на спортна инфраструктура

0

Община Димитровград спечели два проекта за изграждане на спортна инфраструктура в две училища. Проектите се финансират по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г. от Министерство на образованието и науката.

Единият проект е за изграждане на физкултурен салон към ОУ “Димитър Недялков Матевски”, град Меричлери на стойност 1.5 млн. лева. С изграждането на спортното съобръжение училището ще се сдобие най-после със физкултурен салон. Във физкултурния салон с размери 30/18м. се предвижда да бъдат обособени: игрище за мини футбол, баскетболно игрище, игрище за тенис на корт и волейболно игрище. Светлата височина на спортната зала е 8м. Спортно съоръжение ще включва освен залата за игра, три съблекални, от които двете с душове, три санитарни възела с душове, учителски кабинет, коридори и склад за спортни пособия с подход от спортната зала.

Другият проект, който общината печели е отново за финансиране дейности за подобряване условията по училищата, извън общинския център. Отпуснатите по програмата 61 000 лв. са за ремонт на спортната инфраструктура на ОУ “Христо Ботев” в село Крепост.

С това продължава реализирането на програмата на кмета Иво Димов, насочена към подобряване инфраструктурата по малките населени места.

В община Хасково обновяват 6 спортни плошадки виж ТУК. Общо в страната са 496 училища в които ще бъдат изградени нови физкултурни салони и открити спортни площадки или съществуващите ще се ремонтират и обновят изцяло.

Крайният срок за изпълнение на всички дейности е до 31 декември 2027 г.

Програмата е разделена на три модула. Първите два са проектиране и изграждане на нови физкултурни салони и основен ремонт на съществуващи салони. Финансиране по тях ще получат общо 120 училища. Одобрените средства са в размер на над 137,5 млн. лева.

По третия модул за „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“ са одобрени проектите на 376 училища. Тяхната обща стойност е малко над 50,6 млн. лева.

Целта на програмата е подобряването на спортната култура и физическото възпитание на учениците чрез модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване както за провеждане на редовните часов по физическо е, така и на дейности извън учебния план.

При успешно реализиране на проектите до края на 2027 г. в близо една четвърт от училищата в страната ще бъде изградена нова, модерна спортна база.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Десетки се преклониха пред делото на Васил Левски в Димитровград
Десетки се преклониха пред делото на Васил Левски в Димитровград

Произведения на Моцарт зарадваха хасковската публика
Музиката на Моцарт, Бетовен, Вивалди са част от концертната програма в театъра

Затвори