Областният управител връща летище “Узунджово” на държавата(ВИДЕО)

0

Областният управител Катя Панева е започнала процедура за прехвърляне на летище “Узунджово” обратно на държавата. Причината е, че договорът за безвъзмездното му прехвърляне на община Хасково е изтекъл в началото на 2022 година.

Бившата авиобаза беше прехвърлена безвъзмездно на общината от Министерството на отбраната през 2016 г.  През годините от страна на местната власт имаше идея  военният имот с отпаднала необходимост да се превърне в индустриална зона и карго летище, но тя така и не се случи.

Старско

“Изпратила съм писма до кмета на Хасково, Общинския съвет и Министерски съвет. Дала съм срок от 2 месеца, след като мине решението през Общински съвет, да започне процедура по връщането на летище “Узунджово” към държавата. Има много предложения за използването му”, уточни пред медии днес областният управител Катя Панева. Едно от тях е да бъде даден на МВР за изграждане на държавен паркинг. Имотът ще бъде подаден и към Българската агенция за държавни инвестиции, за да може да бъде развит.

Според договора, по който е прехвърлен на община Хасково, там трябва да се направят инвестиции, а такива няма, като се изключи изграденият на негова територия приют за кучета, уточни Катя Панева. Тя бе категорична, че бившето летище трябва  да се върне на държавата, за да може да се предлага за различни инвестиции.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев коментира, че ще търси среща за разговори с новия министър-председател и Министерството на отбраната за удължаване на договора по безвъзмездното му прехвърляне на общината.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Станислав Дечев: Дарената линейка на МБАЛ-Хасково, преди е ползвана от БЧК(ВИДЕО)
Станислав Дечев: Дарената линейка на МБАЛ-Хасково, преди е ползвана от БЧК(ВИДЕО)

РСО "Марица" създаде онлайн портал за обявените обществени поръчки в област Хасково
РСО “Марица” създаде онлайн портал за обявените обществени поръчки в област Хасково

Затвори