Мартин Узунов временно областен управител на Хасково

0

Оставката си, като областен управител на Хасково е депозирал Минко Ангелов заради скандала след сигнал от Българска Легия „Антимафия“ до президентството, в който бе посочено, че покровителства контрабанден канал за парфюми.

Сигналът е внесен в президентството на 7 ноември и е препратен до всички компетентни институции: Прокуратура, ДАНС и МВР, които започнаха проверки по него. Това съобщи в парламента служебният премиер Гълъб Донев в отговор на питане от хасковския депутат от БСП и заместник-председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова.

По думите на служебния премиер до няколко дни от МВР ще излязат с резултат от проверката.
От 25 ноември Минко Ангелов е в отпуск, а функциите на областен управител изпълнява заместникът му Мартин Узунов.

Скандалът избухна след публикации навръх именния ден на Ангелов 11 ноемви. Тогава той отказа да коментира темата, а на личната си страница в социалната мрежа написа, че нищо в сигнала срещу него не отговаря на истината.

Днес той потвърди, че е в отпуск и коментира, че е невинен. Настъпил съм нечии големи интереси и затова е атаката срещу мен. Ще заведа дела срещу разпространителите на тези информации, които петнят името ми,  заяви още Минко Ангелов.

Към момента не е ясно дали депозираната от Минко Ангелов оставка ще бъде приета. Най-вероятно това ще зависи от резултатите на разпоредените проверки по сигнала след завършването им. Дотогава Ангелов ще остане в отпуск.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
На първи сняг се радват в Минерални бани (видео+снимки)
На първи сняг се радват в Минерални бани (видео+снимки)

ПТП с кола на „Гранична“ и ТИР затвори пътя Тополовград-Княжево
ПТП с кола на „Гранична“ и ТИР затвори пътя Тополовград-Княжево

Затвори