Обявиха 7 юли за празник на пиарите

0
Divel

Датата 7 юли става професионален празник на специалистите по връзки с обществеността, реши правителството по предложение на министъра на културата.

Денят ще се отбелязва на датата, на която през 2005 г. представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободите специалисти, се събират и обединяват около един Етичен кодекс. Този документ се превръща в основата на обединяването на целия сектор, както и на създаването на основните правила, препоръчителни за професионалната дейност на специалисти и компании, уточняват от правителствената информационна служба.

Старско

Проектът на решение е изготвен във връзка с постъпило предложение в Министерството на културата от представители на браншовите организации в пиар сектора: Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на пиар агенциите; Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, Европейската асоциация на комуникационните директори, Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти.

Секторът на пиар специалистите у нас се развива изключително динамично. Като признак на устойчиво развитие на целия бранш е факта, че вече в 10 български университета се преподават различни форми на комуникации, а броят на работещите в сектора надхвърля 20 000, добавят от МС.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мария Габриел
Мария Габриел: България е дала своя достоен принос за напредъка на науката, иновациите и технологиите в полза на обществото

Две двойки получават средства за ин витро процедури
Две двойки получават средства за ин витро процедури

Затвори