Новогодишна ротация на баницата с късмети по време на пости

0
Дни на коледни пости са сега, но в българското политическо пространство вече се върти една новогодишна баница с късмети. Ротация на правителството наближава, защото:
В медийния национален ефир тази неделя сутрин представители на “сглобката” усърдно обясняваха, сякаш предварително са се наговорили, че в ГЕРБ никога не е обсъждано вариант Бойко Борисов да е премиер след акад. Николай Денков. Нямало и такова спрежение Делян Пеевски от ДПС да стане вице на Баце. Това го обясниха и Тома Биков и Деница Сачева. Депутатката обаче допълни как всички членове на ГЕРБ били категорични, че Бойко Борисов става за премиер.
Интересна фраза за ротационната новогодишна баница с късмети “изстреля” от телевизионно студио и депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. “Ние сме в режим на “етажна собственост”, рече Ананиев за “сглобката”. То, наистина, ситуацията у нас е като в испанската комедия “Новите съседи”.
Както е известно, в етажните собствености има и професионални домоуправители – служебен кабинет, в политически превод. По тоя повод се изказа и европейският депутат на социалистите Петър Витанов. Той обяви, че партия около президента Румен Радев е необходимост, защото дори и “сглобката” се срамувала да се нарече коалиция.
Крайно време е в някое студио да бъде зададена питанката към политиците: Господа, изяснихте ли ситуацията? Те, вероятно ще отговорят с “да” и тогава би последвал друг логичен въпрос: Каква е тя (ситуацията)? “Е, чак толкова не сме я изяснили”, ще отвърнат ковачите на законите и изпълнителната им власт.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
500 ученици от Хасково участват в Коледното математическо състезание в ПМГ
500 ученици от Хасково участват в Коледното математическо състезание в ПМГ

DJ Петко Балъка на 80: "Уважавай, за да те уважават"
DJ Петко Балъка на 80: “Уважавай, за да те уважават”

Затвори