Новите общински съветници положиха клетва, избраха Таня Захариева за председател на ОбС(видео+снимки)

0

Таня Захариева от ГЕРБ бе избрана за председател на новия Общински съвет в Хасково.

Деян Янев от “Глас народен” предложи кандидатурата на Делян Делчев, също от ГЕРБ, но той си даде самоотвод. След тайно гласуване Захариева бе избрана за председател с 32 гласа “За”. Останалите 9 бюлетини от общо 41 гласували бяха недействителни.

 

“За мен е изключително висока чест да бъда избрана за пореден път като преседател на ОбС Хасково. Считам, че за всеки един от нас – общинските съветници следва да се отнася оправдаването на отговорността, която ни е гласувана от гражданите на Хасково да бъдем тук, в тази зала, да вземаме добри решения за Хасково и за местната ни общност. Желая на всички успешен мандат, бъдете здрави и благодаря за доверието”, каза от трибуната Таня Захариева.

Преди това всички новоизбрани 41 общински съветници положиха клетва, а церемонията водеше заместник областният управител Митко Петров. “Вярвам искрено, че всеки съветник, който изрича клетвените думи, трябва да остави извън тази зала личните си интереси и тясно партийните си предпочитания. Правил съм го и аз, в качеството си на общински съветник и знам колко голяма е отговорността да служиш на Хасково и неговите хора”, заяви в обръщението си към съветниците Петров.

След клетвата думата взе най-възрастният общински съветник – Георги Иванов (“Синя България”). “Ние – аз и още няколко човека, които сме изразена опозиция, ще присъстваме, ще коментираме и единственото, което ще имаме като предимство, е тази катедра, защото това се заснема, записва и ще можем да го коментираме и евентуално да го предявим в съответните органи за търсене на отговорност. Имат си мнозинство – 28, имат си още трима човека, които бяха златният пръст по-рано, но вече няма да са, така че няма да могат да получават някакви благинки, ако искат ще гласуват, ако искат – не, нищо не зависи вече от тях”, каза Иванов.

 

“Имаше една група от 6 партии, които скочиха срещу мен на предните избори, начело с едни, които се казваха “Ние идваме”. Е, отидоха ли си? Отидоха си, защото през живота си не бяха участвали в избори, но решиха, че те ще решават как ще стават изборите, набързо ги яхнаха тези, които разбират от избори и въпросът приключи. А след 3 години си търсете кандидат-кмет, който да може да мисли за този град, а не само да чака онова, което е направено да рухне, за да може да вкара милион-два-три-четири там вътре, за да може да има отчисления. Това, което се прави, както казва Бойко Борисов трябва да се поддържа. Евала на този човек! Цялата държава си я прави на малкия пръст. Но сега си намери майстора и аз очаквам да видя какво ще стане”, допълни бившият кмет на Хасково.

Но бе категоричен: “Няма да се разцепи ДПС, в това бъдете сигурни. Аз съм работил с тези хора, когато бях кмет, всички получаваха работа, всички работеха, имаше мир и спокойствие. 80 фирми работеха в общината, а сега работят 3 и половината от нещата които правят, даже и не ги разбират. Купеният глас в момента определя бъдещето на България. Колкото и да е тъжно. И то основно циганските гласове – ние се циганизирахме. Вече се купуват и българи – по 100-150 лева, от вход на вход, от врата на врата.”, завърши изказването си към съветниците Георги Иванов.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Почти 20 000 ученици и ученици са одобрени за безплатна почивка по "Отново заедно"
Занимания за децата през лятната ваканция

Община Хасково осигурява временен подслон за бездомни лица от 1 декември
Пенсионерите ще запазят право на помощта за отопление въпреки ръста на пенсиите

Затвори