Новият етап за саниране е под въпрос

0

Собствениците на близо 2000 сгради в страната са готови за обновяване.

Продължаването на програмата за санирането на старите сгради зависи от широк обществен и политически консенсус и осигуряване на финансовия ресурс. Това призна министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по време на парламентарния контрол. До момента собствениците на 1951 сгради са кандидатствали за следващия етап от програмата.

Старско

Петя Аврамова обаче сподели, че не може да се ангажира със срокове кога ще стартира новия етап. Освен това финансовото министерство трябвало да даде информация за това кога и как могат да се отпуснат нужните средства.

Трябвало да се обсъди още дали финансирането ще бъде, както до момента 100% от държавата, или ще се премине към съфинансиране. Иначе към момента вече са отпуснати средства и продължава работата по 146 сгради на територията на 15 общини.

52 са в процес на изпълнение, 54 са на етап провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител. 23 са на първа фаза техническо обследване, 8 са на етап за обществена поръчка за обследване. От януари до май 43 са санираните сгради.

Аврамова уточни, че 2% са некачествените ремонти работи по програмата за санирането.

На последната пресконференция за опазване въздуха на Хасково Станислав Дечев коментира, че в нашия град 100 жилищни сгради имат готовност да кандидатстват.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Късметлия ще грабнe 50 бона от НАП
Дръпнаха 5 бона от крадена дебитна карта

50-годишен краде от фирма цяла година
50-годишен краде от фирма цяла година

Затвори