Нови политически проекти със стари фитки

0
Divel

И в новите политически проекти се заговори за фитки и мисирки. То кое му е новото на старий език, ако ще говорим. Интересното е, че мисирките са дарени от местното население, наречено „индианци“ – на гладните, дошли в новите земи. Затова и там има Ден на Благодарността.

Тоест – докато има фитки, ще ни благодарят. Тази благодарност ще ни се връща по един и същ начин и винаги в различни пропорции. Пропорциите са следните – бедни сме; плащаме скъпо, за да ни се държите евтино; плащаме ви предсрочните избори, ние сме по-бедни; и след нас остава гробна тишина.

Старско

„Искай и ще ти се даде“, пише в библията. „Давайте, за да искаме още“, негласно ни настояват предсрочно предизборно. Ние им се връзваме и затова всеки, искащ власт, своя мисирка си има. Някои фитки са от по-рано, но ще има и по-късни пуйки, ще си има затова и политически пу…и.

„Ей, народ поробен, Що си тъй заспал? Ил живот свободен. теб не ти е мил?“ Последният цитат е написан от Стефан Стамболов – министър-председател, строител на съвременна България, желаещ независимост и зверски убит. Прави ли ви впечатление, че за него не говорят нито леви, нито десни, ни центристи, ъль националисти?

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ЦСКА обърна Левски и ликува след 2:1 (Фоторепортаж)
ЦСКА обърна Левски и ликува след 2:1 (Фоторепортаж)

Кирил Петков и Асен Василев представиха новия си политически проект
Петков и Василев: България има нужда от 121 депутати със същата визия

Затвори