23 са общо случаите на COVID-19 у нас/обновена/

0
Divel

Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица.

По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. Двама от пациентите са настанени във ВМА, обясни ген. Венцислав Мутафчийски. Два от случаите са на пациенти, които са били част от групата лекари, пътували на конгреси в чужбина. Засега едната е в задоволително състояние, другата пациентка – в тежко, обясни още ген. Венцислав Мутафчийски.

Старско

В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.

Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ 66-годишна жена.

Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Модерен телефон ще получи следващият късметлия в Лотарията на НАП
Над 12 000 души в страната подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден

Ограбиха маса на Неделния пазар
Освобождават от такси търговците на Неделния и Автопазара в Димитровград

Затвори