Нови 11 случая на болни от коронавирус у нас (ВИДЕО)

0
Divel

Нови 11 случея за заразени от коронавирус са дали положителни проби към 8 часа тази сутрин. Актуализираната информация за новите случаи на инфектирани е към 9:30 часа, съобщават от ВМА. Това съобщиха на брифинг Националния оперативен щаб. Така заболелите от COVID-19 са вече 174.

Всички нови случаи са от София. Няма заразени нови градове.

Старско

Най-засегната група болни са хората от 40 до 49 години.

Заразените с вируса в световен мащаб вече надминаха 300 хиляди души. Точният брой на заболелите е 308 535.”На Балканския полуостров – в Гърция случаите на заразени са 530, Румъния – 367, Хърватия – 206, в Турция са 947. Само за събота новите случаи в южната ни съседка са 277, а починалите – 21″, обобщи генерал Мутафчийски.

“Епидемията върви с невиждана ярост в Западна Европа. Вирусът се предава много интензивно, посочи той. Не трябва да даваме храна, материал за развитие на вируса. А това става от човек на човек”, подчерта генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/

Заразените с коронавирус у нас достигнаха 163(ВИДЕО)
Заразените с коронавирус у нас достигнаха 163(ВИДЕО)

Затвори